Hotell Floras Trädgård Öregrund – ett rum för varje blomma

Hotell Floras Trädgård

Inne i den lilla fiskestaden Öregrund med utsikt över havet ligger Hotell Floras Trädgård. Man kallar sig ”det lilla pensionatet i Öregrund med stort hjärta” och det är en riktigt varm atmosfär som erbjuds i denna lilla pärla. Till fots tar det bara ett par minuter ner till Öregrunds hamn och till klippor och bad. Här får man ett personligt bemötande i en charmig byggnad från en svunnen tid. Inredningen är åt det romantiska hållet med äkta trägolv och väggar i ljusa färgnyanser. Huset byggdes vid förra sekelskiftet men har renoverats försiktigt och bjuder idag på alla de bekvämligheter som man kan förvänta sig. Trädgården är lummig och har bevarat sin gamla charm. Här kan man också tända utomhusgrillen och bara njuta om kvällarna.

Hotellet har åtta rökfria luftiga rum där varje rum är inspirerat av den svenska floran så som t.ex. prästkrage, smultron och krasse. Toalett och dusch finns i anslutning till rummen. Eget badrum finns i rummet som heter Rossalongen. Det är gratis WIFI på alla rum och parkerar gör man utan extra kostnad.

Till frukost bjuds det på nybakat bröd och nybryggt kaffe. Den är riktigt riklig och innehåller det mesta man kan önska sig av en frukostbuffé så som ägg, charkuterier, olika sorters marmelad, ostar osv.

Det finns en gemensam salong på hotellet där man kan titta på TV och video eller kanske koppla av med en bok. Gratis dagstidningar finns att hämta i lobbyn. Här finns också ett piano och en eldstad. Behöver du hjälp med att hitta presenter, souvenirer eller något så kan det hända att du hittar det i hotellets butik eller så hjälper personalen gärna till med tips.

Man kan med fördel koppla av i hotellets vedeldade badtunna och jacuzzi. I närheten finns det både boulehall och tennishall. Då hotellet ligger vid havet finns även möjlighet till kajakpaddling. Andra aktiviteter som rekommenderas är att åka ut på en fisketur eller bara en båttur i de vackra vattnen utanför Öregrund, som ligger mitt emot Gräsö. För den som spelar golf finns Öregrunds golfklubb. Om du vill ta det lugnt kanske en skönhetsbehandling med lyxiga skönhetsprodukter i spasalongen Stilla Vrå kan locka? Här kan du andas ut i äkta kurortsanda innan du går ut och äter på någon av stans restauranger. Det finns tre restauranger som har öppet året runt och ytterligare fyra sommarrestauranger. Här finns även en biograf.