Norrskedika Hotell – Gamla Järnhandeln (Östhammar & Öregrund)

Norrskedika Hotell – Gamla Järnhandeln

Det finns en del hotell som har en lite speciell inriktning eller ursprung. Ett av dem är Norrskedika Hotell som är en gammal järnhandel och där du kan få meka i deras verkstad om du vill! Hotellet ligger i en liten by drygt fem minuter med bil från Östhammar. Byggnaden har väl gjort en klassresa kan man säga och ägarna säger själva att hotellet nog är värt fyra stjärnor men då det saknas hiss så får man inte hänga upp den fjärde stjärnan. Man kan dock bo i gatunivå om man inte vill gå en trappa upp.

Hotellet har sju rökfria rum med daglig städning. Det finns både tvåbäddsrum och deluxe-dubbelrum som är lite lyxigare. Extrasängar och spjälsängar kan ordnas mot en tilläggsavgift. På rummen finns TV med satellitkanaler, en mysig läshörna samt ett skrivbord. Det är gratis WIFI på rummen och parkerar gör man kostnadsfritt. Receptionen har öppet under begränsade tider men erbjuder gratis dagstidningar, bagageförvaring och tvätt-tjänster.

På morgonen serveras en amerikansk frukost med stekta ägg eller omelett. Här finns även gröt med olika tillbehör och annat gott. Trots att det är ett ganska litet hotell finns här en restaurang som även lockar med öl från mikrobryggeri. Lunch serveras varje dag från 11 till 14. Om man vill kan få låna hotellets utomhusgrill.

Kunderna verkar belåtna. En av dem säger att vistelsen på Norrskedika Hotell var en av de bästa hotellvistelser som hen upplevt. En annan gäst säger att det var väl värt priset, att maten och frukosten var bra samt att personalen var trevlig.

Hotellet erbjuder cyklar för uthyrning och det är nog inte så dumt att utforska de vackra omgivningarna på cykel, inte minst kusten som är otroligt vacker här.

Om man bor en lite längre tid på hotellet erbjuds tillgång till de verkstäder som finns på bakgården. Här har man bl.a. en enkel bilverkstad, målarverkstad och träverkstad. Förslag på aktiviteter kan vara att vårrusta båten eller fixa på din samlarbil. Snacka om udda hotell! Perfekt för den som vill kombinera ledighet på ett bekvämt boende och jobb med hobbyprojektet.