Pensionat Ankargården Öregrund – mysigt inrett och med gott fika på innergården

Pensionat Ankargården Öregrund

Ett tredje hotellalternativ i det pittoreska Öregrund är Pensionat Ankargården som också ligger mycket centralt till. Stans restauranger och gästhamnen ligger runt knuten. Själva hotellbyggnaden är från 1800-talet och var faktiskt en gång i tiden del av stadens stadshotell. Här kan man bo året runt i mysig och hemtrevlig miljö med havet ett stenkast bort.

Ankargården har 13 rökfria rum som alla har inretts med omsorg. De städas dagligen och just renligheten är något som gästerna verkligen uppskattar med detta hotell. Vissa av rummen har toalett och dusch på rummet medan andra saknar det så kolla när du bokar så att du får det som du önskar. I priset ingår gratis frukostbuffé, fritt WIFI och även parkeringen är kostnadsfri. Behöver du tvätta kläder kan hotellpersonalen hjälpa till med detta. Det finns ett mötesrum på Ankargården som man också kan boka om man kommer till Öregrund för affärer. Främsta orsaken att besöka denna härliga stad är nog ändå för att njuta av den goda maten och havet.

Om sommaren kan man med fördel slå sig till ro på Ankargårdens cafés trivsamma innergård. Här finns förutom nybryggt kaffe och hembakade bullar även smörgåsar, pajer och sallader. Här hittar du även en juicebar så att du kan fylla på vitaminförrådet till max.

Under årets kallare årstider kan du mysa framför brasan i lobbyn och kanske läsa en spännande bok.

Hotellet hjälper gärna till med tips om vad man kan göra i närheten och erbjuder även att förbereda picknickkorgar och lunchpaket om man så önskar. Man kan hyra cykel i receptionen för att utforska området. Varför inte ta färjan över till det vackra Gräsö där ni kan cykla runt och leta trevliga små badplatser. Ett stenkast från hotellet finns det klippor från vilka det också går bra att bada. Om vintern finns möjlighet att åka skidor i närheten eller rent av skridskor på havet!